Smartphone test: iPhone 4 vs. Nokia N9

Siden Apple har domineret smartphone markedet med den populære iPhone, har mange forskellige mobil fabrikanter som Samsung og HTC forsøgt at komme adskillelige mindre succesfulde konkurrenter, der kunne slå Apples iPhone af pinden. Indtil videre er det på ingen måder lykkes undersøgelser viser, at den primære grund til, at kunder fravælger en iPhone fremfor konkurrenterne er den høje pris og ikke fordi forbrugere hellere vil have en mobil fra Samsung eller HTC. Indtil videre har det kun været de to førnævnte mobilproducenter, der for alvor har budt ind på smartphone markedet, men nu er Nokia aktuel med en stærk konkurrent til alle de andre smartphones og denne nye telefon bliver kaldt Nokia N9. Selve mobilen fungerer nogenlunde på samme måde som en iPhone.

Se den nye Nokia N9 i aktion (afspil video)

Hvilken smartphone er bedst?

Nu kommer spørgsmålet hvad for en af de to telefoner, som er den bedste og for at kunne få frugtbar diskussion, vil vi sammenligne de to smartphones og fremhæve de forskellige forcer imod hinanden:

De har iPhone 4 og Nokia N9 til fælles:
Begge telefoner er udstyret lige stærke processere og de vejer begge to omkring 135 gram. De har lige stærke Wi-Fi hotspots og lige god forbindelse med bluetooth. Det er egentlig de eneste centrale punkter, hvor man ikke kan fremhæve en af de to telefoner, som værende bedst.

Her er Nokia N9 bedst:
Nokia N9 har en lidt større skærm og Dolby Mobile lyd i deres headphones, som er klasser højere end, hvad en iPhone 4 kan tilbyde. Desuden har en Nokia N9 muligheder for en større harddisk med helt op til 64 gigabytes, der er dobbelt så stort som ved en iPhone 4. En Nokia N9s kamera tager billeder i højere opløsninger og er udstyre med dobbelt så mange RAM. Endvidere understøtter en Nokia N9 Java imodsætning til iPhones og endeligt har en Nokia N9 en længere batterilevetid. Så er du typen der går op i før nævnte ting, så er den Nokia N9 måske det rigtige valg for dig.

Her er en iPhone 4 stærkest:
En iPhone 4 kan leve langt på firstmover effekten og de fleste andre mobil bliver ofte betragtet som wannabes. Når det er sagt så har en iPhone en lidt bedre skærmopløsning, hvilket giver en lidt bedre grafik på skærmen. En af iPhones store fordele er det store antal kunder, så hvis du på et tidspunkt kommer i problemer kan du hurtigt finde løsningen ved en simpel Google søgning. Apple har lige lanceret det nye super fede styresystem til iPhone 4, der er lidt mere handy og innovativt end MeeGo til Nokia N9. Endeligt mener vi også her på redaktionen, at der er nogle designmæssige forskelle på de to telefoner, hvor iPhone lige er lidt mere lækker.

Konklusionen:
Begge smartphones har hver deres forcer og synes de vejer hinanden lige op. Dog synes jeg alligevel, at man skal have i mente at den nye iPhone 5 kommer lige om lidt, så mon ikke det kunne betale sig at vente med at konkludere, hvem af Apple eller Nokia, der er bedst til at lave smartphone, når den nye iPhone kommer til Danmark?

Kommentarer

Hans | 23-09-2011

Har lidt svært ved at se firstmover effekten i en iPhone. Der er da væsentligt mere firstmove effekt i en MeeGo mobil.

Søren | 05-10-2011

Klart enig med Hans

Christian | 07-10-2011

Virkelig dårlig sammenligning. For det første så er det jo ikke altid skærmopløsningen der gør det, nokia n9 har amoled hvilket jeg personligt synes er bedre. For det andet, hvad er det for noget pis at fyrre af med at det nye ios5 skulle være mere handy og innovativt. Det er da på ingen måde innovativt, det eneste der er sket er nogle forbedringer hist og her. N9 derimod er efter min mening innovativt med styring af mobilen uden knapper. Design er jo så en smagssag, men jeg vil mene at n9 er lige så nice kvalitet.

Henrik | 12-10-2011

Skal have en N9. Er ved at være ret træt af iPhone som jeg synes er blevet kedelig. Det er ved at være et stykke tid siden man har set et frisk pust fra Apple. N9s design og brugerflade er efter min mening federe end iPhone.

admin | 12-10-2011

Nu hvor Apple bare har disket op med “mere af det samme” kan jeg godt sætte mig ind i, hvorfor man kunne begynde at gå andre græsgange i forbindelse med smartphones. Det er da trist med den iPhone 4S! Synes egentlig at Nokia N9 er et godt bud på et iPhone-alternativ

Skriv en kommentar